Gerda de Bruijne-Duinmaijer | Kooglaan 101 | 1911 TD Uitgeest | Tel: 025-314930 | Mobiel: 06-20960294 | KvK: 34378088

Slaap Oefentherapie

Mensendieckpraktijk Uitgeest

Verbeter uw nachtrust met therapie die gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten.

Slecht slapen is een veelgehoorde klacht die ik heel regelmatig tegenkom bij pati├źnten. Tussen het voorschrijven van slaapmedicatie en het verwijzen naar een slaapkliniek is het aanbod van effectieve eerstelijns behandelmethoden beperkt. Omdat er wel structurele oplossingen zijn voor het verbeteren van de nachtrust heb ik mij hier de afgelopen periode in bijgeschoold d.m.v. opleiding tot slaaptherapeut. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, goed toepasbare aanpak.

Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid (medisch: insomnie) is een slaapstoornis. Er worden drie vormen van insomnie onderscheiden: 1. men valt moeilijk in slaap, 2. men wordt tijdens de nacht vaak wakker of 3. men wordt te vroeg wakker. Ook kunnen meerdere vormen tegelijk voorkomen. Als slapeloosheid langer dan een paar nachten duurt, kan de aandoening chronisch worden en kan het slaaptekort een zeer nadelige uitwerking op het welzijn hebben. Slapeloosheid verstoort het natuurlijke slaapritme, dat moeilijk te herstellen is.

Wat zijn de gevolgen?

Op korte termijn kun je door slapeloosheid de volgende klachten ervaren: - Sneller geïrriteerd en prikkelbaar - Sneller emotioneel - Vermoeidheid - Concentratie- en geheugenproblemen - Neerslachtigheid - Hoofdpijn - Pijnlijke spieren door verhoogde spierspanning Op langere termijn heeft slapeloosheid grote gevolgen voor de gezondheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je een hogere kans hebt op het krijgen van een depressie, overgewicht en suikerziekte. Ook je afweersysteem werkt minder goed, waardoor je vatbaarder bent voor infecties. Een goede nachtrust is dus net zo belangrijk voor je gezondheid als bijvoorbeeld goede voeding en voldoende lichaamsbeweging.

Werk aan verbetering met behulp van de SlaapSlim methode?

Behandeling door een therapeut uit het netwerk SlaapSlim richt zich op het wegnemen van je slaapprobleem. Je kunt na behandeling weer gemakkelijker inslapen of doorslapen en gedachten beter loslaten.

Ik als therapeut?

Ik begeleid mensen met; - inslaapproblemen, - doorslaapproblemen, - te vroeg wakker worden, - nachtelijk piekeren, - postoperatieve slaapproblemen en - (langdurig) gebruik van slaapmedicatie.