Gerda de Bruijne-Duinmaijer | Kooglaan 101 | 1911 TD Uitgeest | Tel: 025-314930 | Mobiel: 06-20960294 | KvK: 34378088

Algemene Therapie

Mensendieckpraktijk Uitgeest
De oefentherapeut biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen worden bestaande klachten behandeld en wordt er gewerkt aan het voorkomen van nieuwe klachten. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt.

Oefentherapie bij klachten aan het houdings en bewegingsapparaat

Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. Hoe vaak denkt u niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of: ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’. Wanneer u wél op zoek ging naar een oplossing, dan bleek het moeilijk om de klachten goed te duiden, laat staan deze weg te nemen. U vraagt zich af hoe u van uw klacht af kunt komen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor uw klachten. In deze folder leest u wat een oefentherapeut voor u kan betekenen.

Persoonlijke coaching

De oefentherapeut behandelt uw klachten én adviseert. Daarnaast is de oefentherapeut uw persoonlijke coach. Samen werkt u aan verbetering van uw houding en uw bewegingspatroon. Hierbij wordt u gestimuleerd om zelf na te denken over oplossingen. Aanpassingen in uw houding en uw bewegingspatroon maakt u uzelf hierdoor makkelijker eigen.

Waarmee/waarvoor kunt u bij Oefentherapie Uitgeest terecht

Ademhalingsklachten(hyperventilatie) Arbeid gerelateerde klachten Arm-, nek- en schouderklachten RSI/KANS Artrose Bechterew Bekken(bodem)klachten Chronische pijn Heup-, knie- en voetklachten Hernia Houding en beweging gerelateerde klachten Incontinentieklachten (Lage) rugklachten Multiple Sclerose Overgewicht Reumatoïde artritis Scoliose Slapeloosheid (spierspannings)hoofdpijn Spanningsklachten Sportklachten Vitaal ouder worden Valtraining Werkplekadvies op locatie Zwangerschapsgerelateerde klachten